06 53 70 47 95 contact@greenapples.nl

 

 

Bereiden & Koelen

  • Bij bereiden & Koelen wordt geselecteerd uit een proces. (vastgelegd onder stamgegevens)
  • Verder wordt er een productgroep gekozen. (vastgelegd onder stamgegevens)

Proces o.a.:

  • Regenereren
  • Terugkoelen
  • Verhitten

Je vult een omschrijving in , de temperatuur in Celcius én het aantal minuten van het proces!

Een eventuele actie tekst kan ook geplaatst worden.

Bereiden & Koelen

[/fusion_text][fusion_imageframe image_id=”1156|full” max_width=”” sticky_max_width=”” style_type=”dropshadow” blur=”” stylecolor=”” hover_type=”none” bordersize=”1″ bordercolor=”” borderradius=”” align_medium=”none” align_small=”none” align=”center” lightbox=”yes” gallery_id=”” lightbox_image=”” lightbox_image_id=”” alt=”” link=”” linktarget=”_self” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” sticky_display=”normal,sticky” margin_top=”” margin_right=”” margin_bottom=”” margin_left=”” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″]https://haccphelp.greenapples.nl/wp-content/uploads/2020/09/Bereiden-en-koelen.jpg[/fusion_imageframe][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ layout=”1_2″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” hover_type=”none” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” border_radius=”” box_shadow=”no” dimension_box_shadow=”” box_shadow_blur=”0″ box_shadow_spread=”0″ box_shadow_color=”” box_shadow_style=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” margin_top=”” margin_bottom=”” background_type=”single” gradient_start_color=”” gradient_end_color=”” gradient_start_position=”0″ gradient_end_position=”100″ gradient_type=”linear” radial_direction=”center center” linear_angle=”180″ background_color=”” background_image=”” background_image_id=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” background_blend_mode=”none” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” filter_type=”regular” filter_hue=”0″ filter_saturation=”100″ filter_brightness=”100″ filter_contrast=”100″ filter_invert=”0″ filter_sepia=”0″ filter_opacity=”100″ filter_blur=”0″ filter_hue_hover=”0″ filter_saturation_hover=”100″ filter_brightness_hover=”100″ filter_contrast_hover=”100″ filter_invert_hover=”0″ filter_sepia_hover=”0″ filter_opacity_hover=”100″ filter_blur_hover=”0″ last=”true” border_sizes_top=”0″ border_sizes_bottom=”0″ border_sizes_left=”0″ border_sizes_right=”0″ type=”1_2″ first=”false”][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Bereiden & Koelen

  • Na toevoegen kom je in de Bereiden & Koelen lijst

Je kunt filteren op:

  • Locatie (als relevant)
  • Week – Maand – Jaar

Je kunt ook op ieder woord zoeken!

[/fusion_text][fusion_text columns=”” column_min_width=”” column_spacing=”” rule_style=”default” rule_size=”” rule_color=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]

Regenereren

Het regenereren van een gerecht betekent letterlijk: terug op temperatuur brengen. Dit gebeurt vaak in de laatste fase van het kookproces. Aangezien gerechten vaak vooraf gemaakt worden, is dit een veel voorkomende werkwijze. Het grote voordeel is dat er voor zeven dagen voedsel kan worden geproduceerd in slechts drie dagen.

Het proces (regenereren, terug koelen en/of verhitten) hangt samen met de productgroep.

Hiervoor is dus de noodzakelijke kennis nodig. (Hygiëne code)

En soms zijn er uitzonderingen. De voedselveiligheid staat echter overal voorop!


Een vorbeeld:

Regenereren van gekoelde of diepgevroren maaltijden

Het regenereren, oftewel het opwarmen van maaltijden op grotere schaal, valt niet onder de ‘Hygiënecode voor de voedingsverzorging in woonvormen’.

Hiervoor moet de werkwijze zoals in de ‘Hygiënecode voor de voedingsverzorging in zorginstellingen en Defensie’ gevolgd worden.

Dit kan door:
– In minder dan 1 uur moeten de maaltijden van 7°C of kouder naar ten minste 60°C in de kern zijn.
– Meet aan het einde van het regenereren de temperatuur van enkele maaltijden.
– Registreer de temperatuur.

Actie bij afwijking:
– Als na 1 uur regenereren de maaltijden niet de 60 graden hebben bereikt dan:
– maaltijden doorverhitten tot 75°C of niet serveren en een alternatief bieden.
– oorzaak achterhalen en oplossen.

Algemeen:
– Volg voor het bedienen van de regenereerapparatuur altijd nauwgezet de instructies van de leverancier
– Gebruik voor het meten van de temperatuur een gekalibreerde thermometer.

Desinfecteer de voeler van de thermometer met een alcohol 70% doekje en plaats de voeler in de kern van het te meten product.

Lees de temperatuur af als de thermometer stabiel blijft en reinig de voeler van de thermometer en desinfecteer met een alcohol 70% doekje.

Wiki

De in de HACCP APP opgenomen Wiki biedt de mogelijkheid om je eigen Wiki oftewel kennisdatabase op te bouwen.

Bijzonderheden omtrent bijvoorbeeld Bereiden & Koelen kunnen hier worden vastgelegd ter naslag!