06 53 70 47 95 contact@greenapples.nl

Borging & Derving

Borging & Derving

  • Bij Borging & Derving wordt geselecteerd uit een product. (vastgelegd onder stamgegevens)

Invoeren:

  • Omschrijving
  • Borging aantal
  • Derving aantal
  • Begin tijd
  • Eind tijd

De houdbaarheid en dus borging wordt bepaald door product en begin- & eind tijd.

 

Borging & Derving

  • Na toevoegen kom je in de Borging & Derving lijst

Je kunt filteren op:

  • Locatie (als relevant)
  • Product
  • Week – Maand – Jaar

Je kunt ook op ieder woord zoeken!

 

Borging & Derving

Borging & Derving is uiteraard een cruciaal proces. Het gaat hier ook over voedselveiligheid.

Het product en de wijze van presentatie én de tijd dat het product buiten een opslag is geweest bepaald wel of niet borgen!

 

Borging

Wanneer er geruime tijd verstrijkt tussen bereiding en serveren, zoals in de catering en bij buffetten, is borging een garantie op voedselveiligheid. Borging is een vorm van registratie, waarmee het horecabedrijf aantoonbaar maakt dat het eten voedsel veilig is geserveerd. Bij borging wordt de datum geregistreerd, maar er is ook een omschrijving van het product plus de hoeveelheid, van ‘hoe laat tot hoe laat’ de gerechten geserveerd worden, terwijl ook de mogelijke derving wordt genoteerd. Dit alles ondertekend door een medewerker.

Bedrijven die niet kiezen voor borging mogen geserveerde producten maximaal twee uur laten staan.

Daarna moet het de prullenbak in, of het nu nog goed is of niet. Wie voedselverspilling tegen wil gaan, zet met borging dus een stap in de goede richting. Dat geldt ook voor de boekhouding, wanneer je bedenkt dat je € 2.000,- per ton keukenafval betaalt aan verwerkingskosten en belasting.

 

Wiki

De in de HACCP APP opgenomen Wiki biedt de mogelijkheid om je eigen Wiki oftewel kennisdatabase op te bouwen.

Bijzonderheden omtrent bijvoorbeeld Borging & Derving kunnen hier worden vastgelegd ter naslag!